Hoppa till innehåll

Sängar

[vc_row css=”.vc_custom_1554410239916{margin-top: 15px !important;}”][vc_column][vc_custom_heading text=”SÄNGAR & SÖMN” font_container=”tag:h1|text_align:center” google_fonts=”font_family:Abel%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Hur-sängar-påverkar-sömn

Sömn och sängar går hand i hand, och en bra säng är den som du sover bra i. Vad krävs då av sängarna för att du ska sova bra i dem om natten?

Just detta kommer vi gå igenom i denna artikel, och förhoppningsvis kan du hitta den perfekta sängen efter du läst denna artikel. För att de ska bli så lätt som möjligt för dig att förstå, så här vi delat upp det i 4 delar. Dessa fyra saker är de främsta bovarna till dålig sömn, och det är dessa fyra en bra säng ska lösa.

Sängens ergonomiska egenskaper

De ergonomiska egenskaper en säng har är oftast de som är viktigast, och de är dessa som sängens fjädrar påverkar mest. Det finns också sängar helt utan fjädrar så som tryckavlastande och vattensängar, men för enkelhetens skull fokuserar vi på dem som har fjädrar i denna artikeln.

Anledningen till det är att det också är denna typ av säng du troligast kommer att köpa, och de står för ca 90% av all försäljning hos de olika sängbutikerna. Även om tryckavlastande sängar så som Tempur och liknande har ökat kraftigt de senaste åren i försäljning.

En bra fjädersäng

För att du ska ligga ergonomiskt bra i en fjädersäng krävs två saker främst, att de är trycklösa och följsamma. Dessa två egenskaper är de som är det mest urskiljer bättre sängar från de som inte är lika bra.

Anledningen till att det är just dessa två egenskaper som vi letar efter är följande.

  • Trycklöshet mot axlar och höfter gör att du ligger mer stilla under natten, och ger din kropp chansen att inte slösa på onödig energi under natten. Det är som du säkert förstår under natten du ska vila ut och samla energi för nästa dag, och gör du inte det så vaknar du upp och är tröttare när du vaknar än när du nå dig i sängen för att sova.
  • En följsam säng gör att du får stöd i ryggen, t.ex i korsryggen där många har ont när de vaknar. Allt för många sover antingen i en för mjuk säng, eller en för hård säng som inte ger stöd. Resultatet av detta är att du vaknar upp och har ont i ryggen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]